Arzu Binbir

Ik ben Arzu Binbir, moeder van een dochter en zoon en sinds kort een kat Duman.

Ik werk al bijna 15 jaar op de Da Costa School. Velen van jullie kennen mij nog van de ouderkamer, waar ik 13 jaar met veel plezier als medewerker ouderbetrokkenheid heb gewerkt. Inmiddels werk ik nu al bijna 1,5 jaar als Schoolmaatschappelijk werker. Binnen deze functie heb ik ook veel contacten met ouders, maar dan net wat anders dan in mijn vorige functie.

Wat doet een SMW-er (Schoolmaatschappelijk werker)?

Elke leerling, ouder of leerkracht kan vragen stellen aan mij over opgroeien en opvoeden. Samen met een kind, ouder en/of leerkracht kijk ik wat er nodig is om de vraag te beantwoorden. Als korte begeleiding voldoende is, dan doe ik dit zelf. Dit gebeurt meestal op school. Is er andere hulp nodig? Dan kijken we samen welke organisatie we het beste kunnen inschakelen.

Op school hebben wij een schoolzorgteam, hierin werken wij o.a. samen met het wijkteam. Is er hulp nodig vanuit het wijkteam dan is Norgeline Daal onze schoolcontactpersoon. Zij is iedere dinsdagochtend op school aanwezig (lokaal SMW).

Wat biedt het Schoolmaatschappelijk Werk?

 

·        -Korte ondersteuning aan ouders en kinderen in maximaal vijf gesprekken (uitzonderingen daargelaten).

·        -Doorsturen naar meer specifieke hulp, zoals trainingen op het gebied van sociale vaardigheden en weerbaarheid of (geïndiceerde) jeugdhulp via het wijkteam.

·        -Schoolondersteuning.

 

 

Met welke vragen kunt u terecht bij de SMW-er?

 Bijvoorbeeld als uw kind:

·        moeite heeft om met anderen om te gaan;

·        het op school of thuis niet heel lekker gaat;

·        niet lekker in zijn/haar vel zit en niet goed weet hoe dat komt.

En/of:

·        u wilt dat er iemand met u meedenkt over de opvoeding;

·        u financiële vragen of problemen heeft. Hulp bij aanvragen bij fondsen.

·        u wilt weten of het Schoolmaatschappelijk Werk wat voor u kan doen.

 

Vertrouwelijk

Alle gesprekken met mij zijn vertrouwelijk. Wel zal ik u, in sommige situaties, om toestemming vragen om informatie uit te wisselen, zodat ik u, uw kind of school beter kan helpen met de hulpvraag.